Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București
  • Apicultura pentru copii
  • Apicultura pentru copii

Povestea apiculturii este una speciala, cu mic cu mare suntem fascinati de albine iar prin intermediul acestui program vom putea afla multe lucruri inedite dar si pragmatice despre viata si obiceiurile acestor insecte chiar de la o familie de apicultori.

Dragos Neagoe, artist, apicultor profesionist si tatic, va sustine pentru copiii si tinerii curiosi sa afle cat mai multe despre viata albinelor, un program de apicultura, alcatuit din informatii adaptate si explicate pe întelesul lor, astfel încat vom afla: cum se organizeaza albinele în stup, despre rolul pe care îl are regina numita si matca în cadrul familiei de albine, despre stadiile de dezvoltare ale albinelor (oua, larve, nimfe), anatomia lor, durata de viata, ocupatiile prin care trece fiecare albina de-a lungul vietii ei. Vom afla impreuna: ce este polenizarea, din ce este facuta mierea, vom pipai, mirosi si gusta produsele stupului: miere, fagure, polen, propolis si ne vom proba în costum si masca de apicultor. Vom putea vedea pe viu cutia-stupului în care locuiesc albinele si uneletele apicultorului: dalta, perie, afumator, furculita de descapacit, faguri cu ceara de albine si rame din lemn. Vom cerceta albinutele din insectar si le vom modela apoi din plastilina colorata.

Programul dureaza aproximativ o ora. Poate fii sustinut atât în interior într-un spatiu închis-clasa, cat si în afara în curtea institutiei respective.

Pret: 50 lei/copil.

Data: 29.11.2015 ora 11:00

Locatie: Free School Str. General Constantin Coanda Nr 14 Sector 1 (zona P-ta Victoriei)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Inapoi sus