Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

10 lucruri mai puțin cunoscute despre Strada Dalmațieni 101

0
10 lucruri mai puțin cunoscute despre Strada Dalmațieni 101
Sunt 99 de frați cu pete! 99! Plus doi părinți simpatici foc, tot cu pete! Vorbim, bineînțeles, despre cei mai faimoși dalmațieni care s-au întors pe micile ecrane, la Disney Channel, într-un serial plin de culoare, aventură și... pete, ce credeați?! Descoperă în articol 10 lucruri mai puțin cunoscute despre “Strada Dalmațieni 101”!

Serialul, adresat deopotrivă fetelor și băieților, e plasat în secolul 21, în Londra zilelor noastre și urmărește aventurile fraților vitregi Dylan și Dolly, a părinților lor, Delilah și Doug și a celorlalți 97 de frați și surori lătrători, ale căror nume încep toate cu litera D. Având doi părinți ocupați cu serviciul și niciun sprijin uman, Dolly și Dylan sunt în permanență prinși între rolul de frați mai mari responsabili, care trebuie să țină casă în ordine și dorința de a se juca și ei.

Iată 10 lucruri mai puțin cunoscute despre “Strada Dalmațieni 101”:

 1.       Știați că filmul clasic de la Disney 101 Dalmațieni s-a bazat pe o poveste pentru copii scrisă de autoarea britanică Dodie Smith? Atât cartea cât și filmul au fost sursă de inspirație pentru noul serial animat de la Disney Channel. „Cred că am urmărit filmul Disney de aproape 101 ori în timp ce ne documentăm pentru serial,” spune amuzat regizorul serialului Strada Dalmațieni 101, Miklos Weigert. „Serialul are multe scene amuzante cu căței, foarte similare cu filmul original și cu cărțile lui Dodie Smith.”

 2.       Acțiunea serialului are loc în Londra? „Acțiunea filmului animat de la Disney se petrece în Londra creând o atmosferă unică pe care am dorit să o păstrăm și în Strada Dalmațieni 101,” explică Miklos. „Vedeți atracțiile turistice ale Londrei, precum Big Ben și Trafalgar Square, precum și autobuzele roșii și taxiurile negre. Este foarte contemporan. Veți știi asta după felul în care se îmbracă oamenii, casele în care locuiesc și muzica pe care o ascultă. Legătura cu Londra zilelor noastre este foarte vizibilă.”

3.       Serialul nu este doar despre căței? „Londra este plină de animale frumoase,” recunoaște Miklos. „Desigur, câinii se află în centrul poveștii din Strada Dalmațieni 101, dar sunt și păsări, precum porumbei și lebede, vulpi, pisici, cai, șobolani și veverițe. Sunt și rase variate de câini. Pe lângă dalmațieni, veți vedea rase precum Corgi, Pug, Rottweiler, Pomeranian și multe altele.”

4.       Strada Dalmațieni 101 are mult umor? „Unul dintre motivele pentru care îmi place serialul atât de mult este umorul de foarte bună calitate,” explică Miklos. „Poveștile noastre au de multe ori un mesaj serios, dar sunt presărate și cu mult umor, deoarece avem de-a face cu 101 de personaje foarte poznașe. Umorul este de neevitat când ai atât de mulți dalmațieni extraordinari în poveste! Sunt multe giumbușlucuri și glume și sper ca publicul să râdă împreună cu noi când urmăresc serialul acasă.”

5.       Documentarea a fost făcută folosind animale reale? Nu este o sarcină ușoară să dai viață unei familii cu 101 dalmațieni care au prieteni, vecini etc. De aceea, echipa a studiat animale reale în etapa de documentare. „Ne-am uitat la poze, documentare și videoclipuri cu dalmațieni”, mărturisește Miklos. „La un moment dat, chiar am adus un câine în birou. Este vorba de un Yorkshire Terrier care ne-a ajutat foarte mult să vedem cum se comportă. Mi-a dat și foarte multe idei excelente pentru efectele sonore, dar a și ajutat echipa să observe îndeaproape mișcările și particularitățile câinilor.”

6.       Replicile cățeilor sunt surse de umor? „Serialul este centrat pe Dolly și Dylan, cei mai mari frați ai familiei,” explică producătorul executiv, Cara Speller. „Dolly are o expresie superbă pe care o folosește ori de câte ori face o ispravă sau o scamatorie spectaculoasă. Veți auzi asta de fiecare dată când alunecă pe balustradă sau face o tumbă în aer. E foarte amuzantă.”

7.       Cățelușii sunt rudele îndepărtate ale Perditei și ale lui Pongo? Vă mai aduceți aminte de Perdita și Pongo din filmul 101 Dalmațieni? „Mama cățelușilor din serialul nostru este un dalmațian pe nume Delilah,” spune Cara. „Delilah este o rudă îndepărtată a Perditei. Desigur, vorbim despre câteva generații mai târziu, deoarece serialul se petrece în zilele noastre, dar ni s-a părut o idee bună să facem legătura cu personajele din film. Nu aflăm despre asta în primele episoade ale serialului, dar destul de repede.”

8.       Aventurile fantastice nu lipsesc din serial? În primul episod, cei mici găsesc un om de companie pentru Dylan. În al doilea episod, trebuie să se pregătească pentru înspăimântătorul foc de artificii din Seara Focurilor. “Cel de-al doilea episod este intitulat Seara Boom,” povestește Cara. „Zgomotul artificiilor sperie majoritatea câinilor, astfel încât familia trebuie să se protejeze, să stea în casă și să poarte căști pe urechi. Vă puteți imagina haosul din casă când cel mai mic dintre cățeluși, Dorothy, dispare. Dylan și Dolly trebuie să se aventureze afară pentru a-și salva surioara înainte să înceapă artificiile!”

9.       Muzica are un rol important în serial? „Am lucrat cu trei compozitori care s-au descurcat excelent creând muzica pentru Strada Dalmațieni 101. Sunt multe stiluri muzicale în serial. Le-am spus compozitorilor, „Acțiunea serialului se petrece în Londra. Este contemporan și, de aceea, dorim să reflectăm diversitatea muzicii din Londra.„ Londra este plină de oameni diferiți. Este o amestecătură fascinantă și muzica reflectă acest lucru.” 

10.   Există indicii ascunse pe care nu trebuie să le ratați?

„Am inclus referiri la film și la carte” recunoaște Miklos. „Sunt tablouri pe perete care pun personajele în context. Sunt pălării, ochelari și cutii ascunse în pod la care ar trebui să fiți atenți. De asemenea, sunt multe indicii vizuale care fac legătura între Strada Dalmațieni 101 și filmul original de la Disney. De exemplu, sunt anumite ipostaze, ferestre și uși care fac trimitere în mod direct la filmul animat.”
 Și mai multe secrete!

1.       Acțiunea nu are loc numai în Londra. Majoritatea poveștilor au loc în Londra, dar uneori acțiunea se îndepărtează de capitală. „Într-un episod, cățelușii vizitează un alt simbol britanic,” explică Miklos. „Cu toții merg în vacanță!”

2.       Gașca de prieteni e importantă! „Avem un grup minunat de prieteni ai familiei de dalmațieni printre localnici,” spune Cara. “Dylan este prieten cu gașca de la canal, care include un șobolan, o veveriță și o vulpe. Cred că gașca de la canal va face senzație printre telespectatori.”

3.       Un Corgi în rol important. „În episodul patru a intrat în scenă Clarissa Corgi, un personaj fascinant de viclean care intră în tot felul de conflicte cu Dylan. Incredibil câte probleme poate provoca!”, spune Mikloș.

4.       Atenție la Pomeranian. „În ceea ce-i privește pe ceilalți câini din serial, favoritul meu personal este un Pomeranian pe nume Snowball,” spune Cara. „Snowball este prietena lui Dolly și este magnifică. Abia aștept să o cunoască oamenii.” 

“Strada Dalmațieni 101” este difuzat în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 17.00, pe Disney Cahnnel și, în reluare, de la ora 21.00.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus