Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Scrisoare către Moș Crăciun. Model pentru copii și părinți!

1
Scrisoare către Moș Crăciun. Model pentru copii și părinți!
Nici două săptămâni nu ne mai despart de Crăciun, iar juniorul tău încă nu i-a scris Moșului? Cu siguranță, ți-a spus deja ce își dorește, însă ar fi bine să-și așterne dorințele pe hârtie, pentru că Moș Crăciun este foarte ocupat, trebuie să ajungă la foarte mulţi copii din toată lumea. Iar “Verba volant, scripta manent”, nu?! Chiar dacă prichidelul tău nu a învățat încă să scrie ori nu are vreo inspirație, iată un model care vă poate fi de ajutor.

Nu ştii cum să îi scrii lui Moş Crăciun şi ai nevoie de puţin ajutor? Uite cum ar trebui să arate o scrisoare adresată Moşului:

Dragă Moş Crăciun,

Numele meu este Irina şi am 7 ani şi jumătate. Anul acesta am fost foarte cuminte. Am ajutat-o pe mami cu aranjatul mesei în fiecare zi şi îl ascult pe tati când îmi spune să-mi fac ordine în jucării. Îmi fac temele singură, de fiecare dată, și am fost și o soră mai bună pentru surioara mea mai mică, chiar dacă mă enervează și umblă prin lucrurile mele.

Îţi mulţumesc din suflet pentru toate cadourile de anul trecut! Anul acesta, mi-aş dori să primesc o pisică adevărată, o bicicletă şi cât mai multe dulciuri. Dacă sunt prea grele, şi nu îmi poţi aduce şi bicicleta şi pisica, aş prefera pisica.

Sper că anul ăsta să te surprind când îmi aduci cadourile, deşi cred că voi adormi din nou, că tare târziu mai vii! Oricum, vei găsi lângă brăduțul nostru o farfurie cu fursecuri și o cană cu lapte. Ca să-ți recapeți energia!

Mulţumesc mult, Moşule!

12 decembrie 2017

Cu drag, 

Irina

Scrisoarea pentru Moș Crăciun poate fi un bun exercițiu pentru a-l învăța pe junior cum să expedieze o scrisoare. Pe plicul în care pui scrisoarea, în partea de sus, stânga, scrie „expeditor”, urmat de numele şi adresa ta. În colţul din dreapta jos, scrie „destinatar”: Moş Crăciun, Oficiul Poştal Principal al lui Moş Crăciun şi adresa „Casa lui Moș Crăciun. Laponia”.

Ce puteți să-i cereți lui Moş Crăciun?

Sfătuiește-l pe cel mic să ceară exact acel cadou pe care și-l doreşti de mult timp, însă recomandă-i să pună pe lista de dorințe cât mai multe opțiuni. De ce? În cazul în care Moșul nu găseşte la magazin cadoul său preferat, să îi poată aduce în dar o altă jucărie, pe care și-o doreşti aproape la fel de mult.

Și mai poate să-i scrie Moșului și ce cadouri să aducă pentru ceilalți membri ai familiei. De exemplu, dacă mamei i-ar plăcea un parfum sau o pereche nouă de cercei, pe tati sigur l-ar încânta un produs de îngrijire corporală. De exemplu, un aparat de tuns barba.

Mai există situația în care cel mic își dorește ai un frăţior sau o surioară, mai ales dacă este singur la părinți. Ce faci în această situație? Îi sugerezi să-i ceară Moșului să-i îndeplinească dorința în anul următor... Frățiorii și surioarele nu se găsesc la magazin, nu?! 

Foto: FreepikSpune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus